Skip to content Skip to navigation

Vergelijking van de Sakurapennen

Sakura is een merk van allerlei soorten pennen en inkten. Nadat ik een tijdje geleden een witte pen had gekocht, heb ik mij ondertussen ook een paar andere soorten pennen aangeschaft. Bij deze een overzicht van de eigenschappen van de verschillende soorten pennen.

De vier soorten

De pennen van Sakura uit deze vergelijkende test bestaan in vier soorten: glaze, metallic, soufflé en stardust. Deze hebben elk hun eigenschappen. Op deze afbeelding zie je alvast de grootste verschillen. Hieronder worden de verschillen per pen nog eens uitgelegd.

Soufflé

De soufflé pennen hebben een redelijk matte finish. Je voelt ze qua dikte ook wat op je papier liggen. Verder hebben deze pennen een heel goede dekking. Hierdoor kan je ze gemakkelijk gebruiken op donker papier.

Glaze

De glaze pennen hebben een zeer glanzende finish.

De witte pen is per uitzondering (zie de afbeelding hierboven) wel goed dekkend. De andere kleuren zullen wat van hun ondergrond laten doorschijnen.

De transparante Glaze pen kan je gebruiken om wat glossy effecten aan te brengen op je kaarten.

Bij heel wat van deze pennen komt de kleur pas tevoorschijn wanneer de inkt droog is.
 

Metallic

De metallic gelly roll is een pen met een glinsterend effect. De inkt op zich is zeer goed dekkend en ondoorzichtig waardoor de pen gemakkelijk op donker papier te gebruiken is.

Stardust

De gelly roll stardust is een pen die prachtig schittert met de fijnste glitters.

De inkt op zich is niet zo goed dekkend. Deze inkt is ook beschikbaar in transparant, zodat je kleurloos glitters kan toevoegen.

Kopen

Je kan deze pennen bij mij aanschaffen voor de prijs van € 2 per stuk voor de Soufflé en Glaze pennen en € 1,5 per stuk voor de Stardust en Metallic pennen.