Skip to content Skip to navigation

Snelle kaartjes met een labelpons

Ook al ben ik een grote fan van mijn snijmachine, toch mag het soms wat sneller gaan. Ik heb mezelf een labelpons aangekocht en ontdekte dat je hier snel een mini-kaartje mee kan maken.

Omdat ik tags op zich ook gewoon leuk vind, heb ik drie ponsen gekocht. De grootste is best wel een gigantische pons, maar je hebt er dan ook heel wat geniet van. En het grootste formaat tag is groot genoeg om een leuk mini-kaartje mee te maken.

Tags labels punch pons

Om één kaartje te maken heb je twee tags nodig. In de voorste ril je een vouwlijn. Dit gaat supersnel als je gebruikmaakt van een scoring board. Hou er rekening mee dat je bij het rillen telkens de mooie kan bovenaan legt.

punch tag pons met scoring board / rilbord

Nu kan je de tags aan elkaar lijmen of nieten. Als je wil nieten, kan je al even goed meteen een lintje vastmaken aan je label. Dit doe je in een paar korte stappen.

 1. Knip je lintje op het juiste formaat en neem beide labels bij de hand.
  tag lintje
 2. Vouw het lintje dubbel en plak het met gemakkelijk verwijderbare tape op je papier. (Ik gebruik hier afplaktape van bij Action.)
  Je hoeft nog geen rekening te houden met hoe ver het lintje van je label komt.
  tag lintje afplaktape
 3. Met behulp van een nietjesmachine maak je nu beide labels en het lintje aan elkaar vast.
  tag lintje nietjesmachine
 4. Verwijder de tape en trek het lintje nog wat verder naar boven. Als je iets te ver hebt getrokken kan je proberen om het lintje weer wat lager te trekken door een stompe naald door het lusje te schuiven.
  Knip eventueel het lintje wat schuin of ongelijk af.
  lintje op tag lintje op tag - afgewerkt