Skip to content Skip to navigation

Regenboogkaarten

Als je inkt in allerlei kleuren hebt, kan het eens leuk zijn om alle kleuren samen te gebruiken en van je kaart een heuse regenboog te maken.

  1. Neem je kleurenkaarten eens vast en selecteer een aantal kleuren die je leuk vindt en die samen een mooie regenboogkaart kunnen maken. Ik heb er voor mijn kaart 18 geselecteerd.
  2. Zoek een langwerpige stempel waarmee je je kaart gaat volstempelen.
  3. Kleef gemakshalve je kaart met niet-permanente lijm op een stuk kladpapier en markeer voor jezelf op welke afstand van elkaar je een stempel gaat plaatsen. Om het jezelf gemakkelijk te maken kan je een zone afmeten die in millimeter een veelvoud is van het aantal kleuren -1. Bijvoorbeeld: heb je 18 kleuren geselecteerd, kan je een stuk van 13,6 cm afmeten en om de 8 millimeter een streepje zetten, want 0,8 x 17 = 13,6. Uiteraard hoeft het niet zo nauw en kan je ook gewoon inschatten waar welke lijn ongeveer moet komen. Of je kan je zone verdelen in kleinere stukken zodat je weet hoeveel stempels je per zone moet plaatsen.
  4. Plaats je stempels zo dat ze min of meer overeenkomen met je streepjes. Je kan je stempels helemaal evenwijdig plaatsen, of je kan ze bewust wat schever plaatsen. De laatste optie bespaart je ook de frustratie van stempels nauwkeurig te moeten plaatsen. Werk daarna je kaart af met een wens, en je kaart is klaar!
Tags: