Skip to content Skip to navigation

Puzzelen met snijmallen

Meestal zijn snijmallen redelijk eenzijdig in gebruik. Je stopt ze samen met je papier in de machine, je vorm wordt uitgesneden en that's it. Maar wat als je meer mogelijkheden had om te puzzelen met verschillende snijmallen om zo één groot geheel te bekomen?

Tientallen mogelijkheden met triplits

De Sizzix triplits zijn sets van meerdere mallen om zo verschillende varianten van je uitgesneden afbeelding te bekomen. Neem nu die met cupcakes. Het pakketje bestaat uit 9 verschillende snijmallen, waarvan sommige met embossingeffect.

Hiermee kan je volgens de verpakking eindeloos combineren. Wat uiteraard niet écht zo is. Maar toch, je hebt een massa aan mogelijke combinaties. Op de verpakking staan er al acht afgebeeld om je een idee te geven.

Je kiest de mallen uit die je gaat gebruiken en snijdt deze uit in leuke papiertjes. Hierna voeg je de onderdelen gewoon samen tot een leuke afbeelding. Die kleef je dan op een kaart, misschien nog een lintje aan je kaart vastmaken met een gekleurd nietje, en je kaart is klaar.
  

Je hebt van de triplits nog een aantal andere ontwerpen, o.a. dit leuke pakje:
 

Puzzel eens een vosje in elkaar

Bij Marianne Design hebben ze het dan weer meer voor puzzelen. In het pakketje van het ontzettend schattige vosje, zitten acht verschillende mallen die je uiteindelijk elf stukjes papier geven om mee te werken.
 

Je kan van dit vosje twee grote varianten maken: eentje met zijn staart voor zijn lijfje en eentje met zijn staart achter zijn lijfje. Maar daartussen kan je uiteraard nog (wel redelijk eindeloos) varieren: een iets langere nek, zijn kopje wat schuin, ogen hoger of lager ... En uiteraard kan je ook eens gek doen met de kleuren.
   

Kopen

Triplit dies kan je bij mij kopen voor € 12 euro per set. De Collectables kan je kopen voor € 14 per set.