Skip to content Skip to navigation

Papieren "lint"

Soms wil je je kaart decoreren met een kleine boodschap. Om te vermijden dat de boodschap verloren loopt op je kaart, kan je deze op een papieren "lint" plaatsen.

Omdat papier gerild (of lichtjes ingesneden) moet worden wanneer je het wil plooien, is het niet zo eenvoudig om zo'n lint te maken. Gelukkig kunnen we knippen en plakken zodat het lijkt op één strook papier.

Om dit lint te maken heb je in eerste instantie een dummy nodig van wat je wil maken. Neem een strookje dun papier en plooi het naar wens. Dit strookje kan je nu gebruiken om de mooie versie op de baseren. Let op dat je de stroken telkens evenwijdig laat lopen. Je hoeft in dit stadium nog niet te kijken naar de lengte van je stroken papier of het aantal "rijen" papier.

Dit stukje decoratie komt ook het mooist tot zijn recht als je wit (of lichtjes gekleurd) papier combineert met een decopapiertje. Idealiter gebruik je het zelfde papier als hetgeen je al in je wenskaart gebruikt hebt.

  1. Neem je dummy en leg een strookje wit papier op een strookje decopapier. Zorg dat je beide papiertjes in dezelfde hoek liggen als je dummy. Als je ze juist hebt gepositioneert, kleef ze dan aan elkaar met een beetje lijmroller. Als de twee strookjes aan elkaar hangen, leg je ze samen onder de dummy en snij je de twee stroken papier af in dezelfde hoek. Als je nauwkeurig terwerk bent gegaan, zal deze snijlijn door de kruispunten lopen waar de twee stroken elkaar raken.
  2. Doe nu hetzelfde voor de volgende stroken. Let deze keer wel op de lengte van de witte strook. Hierop moet immers de wens komen. In dit geval "Happy". Snij daarna weer af in dezelfde hoek als de dummy.
  3. Ga zo verder tot je voldoende "rijen" hebt gemaakt voor je boodschap.
  4. Voeg nu je wensen toe. In dit geval zijn er zilverkleurige stickers gebruikt die mooi passen bij de accenten in het decopapier. Positioneer de stickers juist met behup van een mesje.
  5. Snij de uiteindes van het "lint" recht af en knip een driehoekje weg. Je kan uiteraard ook schuin afsnijden, scheuren ...
  6. Verstevig indien nodig eerst de achterkant met wat extra (oud) etiket alvorens je decoratiestuk op je kaart te kleven.
Tags: