Skip to content Skip to navigation

Magneetjes maken met je snijmallen

Ik zag vorige week bij Wibra een magneetvel, en vroeg me (uiteraard) meteen af of ik dat door mijn snijmachine zou kunnen halen. En jawel! Nu kan ik dus lekker mijn eigen magneetjes maken zonder te moeten knippen.

Zo'n magneetvel kost eigenlijk echt niet veel geld. Voor € 0,79 heb je een vel van 15 op 23 centimeter. Dit vel heeft één magnetische zijde. De andere kant is voorzien van een kleeflaagje. Je hoeft enkel het beschermpapiertje er af te prutsen en je kan eender wat op je magneetvel plakken.

Magneetvel Wibra

Ik heb besloten om eerst een klein stukje te testen. Hiervoor heb ik mijn snijmal met stempel van Lawn Fawn (Fintastic friends) gebruikt. De snijmal heb ik eerst, samen met een klein stukje magneetvel door mijn machine gehaald. Om zeker te zijn dat alles goed uitgesneden was, heb ik mijn platen er een keer of vier doorgehaald. 

Snijmal op de plaat

Daarna heb ik mijn visje gestempeld op een stuk dik, wit papier en ingekleurd met Copic Markers.

Visje - Lawn Fawn stempel, Memento stempelinkt en Copic Markers

Eens ik ook mijn visje heb uitgesenden met dezelfde mal, heb ik het laagje papier van het magnetisch visje gehaald en het papier op het magneetje gekleefd.

Visje en magneet Magnetisch visje 

Zo kan je dus een heleboel leuke magneetjes maken. Of als je snijmallen hebt waarmee je letters kan uitsnijden, kan je een hele hoop letters maken waarmee je dan boodschappen op de frigo kan schrijven.