Skip to content Skip to navigation

Knoopjes als decoratie

Ik zag onlangs bij Action de schattigste piepkleine knoopjes ooit. Die moest ik hebben! En ze laten zich heel gemakkelijk gebruiken als finishing touch met wat extra dimensie.

Deze leuke knoopjes koop je in een set van 152, waarvan er een twintigtal een groter formaat zijn. Wat overblijft zijn piepkleine, schattige knoopjes in allerlei kleurschakeringen.

Het mooist is dat je met een lint door de gaatjes in de knoopjes gaat. Gewoon naaigaren bleek te fijn te zijn, maar een smal lint (ongeveer een halve centimeter breed) bleek ideaal. Hiervoor had ik toevallig de perfecte naald in huis: een hoog oog, en smal genoeg om door het knoopje te kunnen. 

 

Je kan je knoopjes op twee manieren op het papier bevestigen: kleven of naaien.

Wanneer je ze op het papier wil kleven, gebruik je best glue dots. Dit zijn kleine plakkerige bolletjes lijm die je zonder morsen kan gebruiken om decoratie op papier aan te brengen. Dit zal er dan wel voor zorgen dat je knoopje wat scheef en hoog op je papier ligt. (In mijn geval nog wat extra hoog, want ik heb het lintje zelf vastgeknoopt achteraan het knoopje.)

De tweede techniek is het knoopje vastnaaien op je blad. Je kan de uiteinden op de achterkant van je papier vastkleven met wat etiket. Dit geeft een vlakker resultaat.

   

Je ziet, met knoopjes kan je alle kanten uit.