Skip to content Skip to navigation

Instant kadertjes rond je snijwerk

Met een snijmal kan je uiteraard snijden. Wanneer je na het snijden je machine gebruikt als embosser, doet je mal nog eens dienst. Maar wist je dat je er ook mee kan "stempelen"? Door voor het snijden inkt aan te brengen op je snijmal, maak je immers een instant kadertje rond je snijwerk!

Voor deze techniek jebruik je een lichte, wateroplosbare (dye) inkt zoals Elegance. (Ik heb dit ook geprobeerd met Luxury, een chalk inkt, maar de restultaten waren niet zo goed. Je mal is trouwens een pak minder gemakkelijk schoon te krijgen en je kan de ontbrekende stukken minder gemakkelijk bijkleuren.) Je vingers gaan na dit projectje wel wat verkleurd zijn door de inkt.

  1. Voorzie je snijmal overal van inkt.
     
  2. Leg je mal voorzichtig op je blad papier en hou hem op zijn plaats met een aantal post-its.
  3. Haal het geheel door je machine en bekijk het resultaat.
  4. Hier komt weer één van de handige eigenschappen van een stempelinkt op waterbasis naar boven: je kan heel gemakkelijk de minder goed gestempelde stukken bijkleuren. Hiervoor gebruik je een waterpen (of een gewoon verfpenseel en wat water). Stempel een heel klein beetje inkt op een blokje acryl (of een ander niet-poreus oppervlak) en neem de inkt op met je pen of penseel. Kleur zo de stukjes bij die je gemist hebt.
     
  5. Bevestig je omkaderde boodschap op je kaart, en klaar!