Skip to content Skip to navigation

Hoe gebruik je geconcentreerde vloeibare waterverf?

Er zijn heel wat manieren om te waterverven, waarvan vloeibare, geconcentreerde waterverf er eentje is. Ik demonstreer even wat je er (onder andere) mee kan doen.

Het merk Pébéo heeft potjes van 45 ml geconcentreerde waterverf, genaamd Colorex. Dit zijn flesjes met een pipetje in het desksel zodat je heel gemakkelijk wat van de kleur kan gebruiken op je projecten.

Doordat het zo geconcentreerd is, heb je er maar héél weinig van nodig om een leuk effect te bekomen. Hier heb ik bijvoorbeeld een druppeltje van een aantal kleuren aangebracht op mijn blending mat.

 

Eén van de technieken die je met deze verf kan doen, is het kleur geven aan stansen uit aquarelpapier. Hier heb ik het woord "welcome" gesneden uit dik (300 grams) aquarelpapier en dit in het water gelegd. Wanneer je daarna je penseel in de geconcentreerde inkt doopt, kan je gemakkelijk felle kleuren aanbrengen op je stans. Hoe meer water je gebruikt, hoe zachter de kleur zal zijn.

 

Wat je ook kan doen is eerst een aantal kleuren aanbrengen op je blending mat, ze wat verdunnen met een mini-mister of sprayflesje en daarna de stans in het gekleurde water leggen.

   

Je kan, door de handige pipetjes in de deksels, de kleur aanbrengen in patronen vooraleer je er je stans in legt.

En uiteraard hoef je je niet te beperken tot één stans: je kan de kleuren op je blending mat blijven gebruiken, alleen zullen de kleuren wat lichter worden naarmate je meer water gebruikt (zoals hier de "good luck" in de linkerbovenhoek en die er rechts naast ligt).

Heb je nog restjes op je blending mat hangen, dan kan je gemakkelijk een stukje papier van kleur voorzien. Zo verspil je niets van dit leuke product.

Door deze verschillende technieken te herhalen nadat je telkens je papier eerst even droogt (door geduld uit te oefenen of met behulp van een heat tool), krijgt je eindresultaat meer laagjes.

In dit kleurengamma zitten ook metallic kleuren. Het enige verschil is dat deze dekkender zijn en dat ze geen pipetje in het deksel hebben zitten.

Bekijk ook even dit YouTubefilmpje voor meer uitleg over hoe je deze waterverf kan gebruiken: