Skip to content Skip to navigation

Handige emboss- en snijmachine: Double Do

Eén van de duurste, maar ook de meest handige tools die ik gebruik is de Double Do. Het enige wat deze machine doet, is hetgeen je er langs de ene kant in stopt er langs de andere kant weer laten uitkomen. Wat het zo interessant maakt, is wàt je er in stopt en wat de machine er mee doet. Je kan immers met een paar draaien aan de hendel embossen en snijden zonder enige moeite!

Bij de Double Do krijg je een aantal verschillende platen van verschillende materialen, diktes en kleuren: een groen  snijmatje, een zwart rubberen matje, en twee blauwe en één grijze plastieken plankje.

Wil je embossen met een metalen (snij)mal, dan gebruik je de combinatie (van onder naar boven): blauw, zwart, papier, mal, blauw.
Als je wil embossen met een dubbele plastieken mal, dan doe je dat als volgt: blauw, sandwich (je papier tussen een plastieken mal), zwart, groen.
Om te snijden, maak je volgende combinatie: grijs, papier, mal, blauw.

Aangezien ik de combinaties zelf niet kan onthouden, heb ik ze gewoon op mijn machine geschreven met permanente marker:

De Double Do is een machine die je kan kopen bij Boekenvoordeel. Er zijn ook andere merken van dit soort machine, zoals Cuttlebug of Big Shot. Deze machines hebben andere soorten planken/matjes om met verschillende materialen te embossen of te snijden.