Skip to content Skip to navigation

Decopapier

Soms heb ik het gevoel dat een bepaalde kaart iets mist in de achtergrond. En grote achtergrondstempels zijn vaak duur of moeilijk te vinden.

Gelukkig is er ... decopapier! Papier met prachtige patronen, al dan niet voorzien van glitter, rijkelijke accenten zoals goud en zilver ...

Als er iets is waar ik niet genoeg van kan krijgen, is het papier. En sinds kort is decopapier hier een onderdeel van geworden. Deze blokken patroonpapier bevatten een aantal vellen dik papier met een mooi patroon op gedrukt. Vaak voorzien van glitter, foliedruk, reliƫf ...

Je vindt deze papierblokken bij Boekenvoordeel of (goedkoper) bij Action. Ik heb er ooit ook eens een paar gekocht bij Wibra, maar daar heb ik ze nadien jammer genoeg niet meer teruggevonden.

Wat ik een heel leuke techniek vind, is het combineren van decopapier met vlakken in dezelfde kleuren als de kleuren uit het patroon. Hieronder vind je hier een paar voorbeelden van.

  

Soms heb je blokken decopapier waarbij alle designs op elkaar zijn afgestemd. Deze kan je dan samen gebruiken op een kaart.