Skip to content Skip to navigation

Achtergrond met (washi) tape

Ik kocht onlangs bij Wibra papieren tape in de veronderstelling dat het washi tape was. (Niet dus.) Desondanks heb ik de tape al voor leuke projecten kunnen gebruiken, zoals als achtergrond voor deze verjaardagskaart. Uiteraard kan je dit project ook maken met de echte washi tapes.

Het enige wat je moet doen is je tape in een soort visgraatpatroon op je papier kleven. Dit hoeft niet heel symmetrisch te zijn. Als je wat begint af te wijken van het midden van je papier, dan voeg je gewoon aan de ene kant een paar stroken extra papier toe.

  1. Kleef je eerste stroken in het midden van je kaart, en werk zo naar de buitenkant toe. Knip eerst je papier recht af, en plak de strook op je kaart. Achteraf kan je alle randjes wegsnijden.
  2. In dit geval heb ik uitgesneden letters op stukjes papier gekleefd die ik voorzien had van lijm uit de lijmroller. Daarna wat glitter er over strooien en je kaart is klaar!

Opletten met de tape van Wibra

Bij Wibra verkopen ze papieren tape met leuke designs. Het enige nadeel is dat ze in mijn geval allemaal op gelijke afstand drukfouten bevatten. Met een kaart als deze kan het dus zijn dat je hier en daar een stukje moet wegknippen of opzij moet houden voor een andere kaart.