Skip to content Skip to navigation

Parels uit een tube - de vergelijkende test

Waarom zou je kleefparels op een blaadje kopen als je ze ook rechtreeks vanuit de tube op je blad kan aanbrengen. Altijd de juiste grootte en ze blijven sowieso plakken.

Er zijn in deze pennen of tubes verschillende merken te vinden. Ik heb er van elke soort die ik kon vinden (minstens) eentje gekocht en heb de vergelijkende test gedaan.

Om met dit soort product een parel te maken knijp je zachtjes op de tube tot de parel de gewenste grootte heeft. Probeer met het puntje te draaien zodat je geen "staartje" aan je parel laat hangen. Hou er rekening mee dat de droge versie altijd wat kleiner (en helaas minder rond) zal zijn dan de natte versie.

 

Laat de parels goed drogen! Dit kan gemakkelijk een paar uren duren als je hele dikke parels maakt. Sommigen kan je ook op kledij gebruiken. Hiervoor moet je ze echter 24u laten drogen. Lees soiweso altijd goed wat er op het flesje staat voor je ermee aan de slag gaat.

De pennen die ik getest heb zijn van de merken Colours Unlimited (het merk van Boekenvoordeel), Viva, Waco en Ranger. Ze werden allemaal uitgetest op een paar verschillende kleuren papier.

Colours Unlimited

  

Zoals je op de foto's hierboven kan zien zijn de "parels" die je met dit product maakt niets waard. Terwijl alle andere merken slechts een beetje volume verliezen bij het drogen, schiet er van deze druppeltjes na het drogen helemaal niets meer over. Het product is echter niet helemaal weggegooid geld, want je kan het ook, al dan niet verdund met een beetje water, op je papier aanbrengen met een verfpenseeltje. Dit geeft dan wel een mooie glitter.

 

Viva paper pen en Viva perlen pen

Waarom er twee namen bestaan voor hetzelfde product is mij een raadsel. Maar het gaat hier wel degelijk om hetzelfde product: parels uit een tube. Je kan deze pennen van Viva verkrijgen in volle kleuren, met glitter, "magic" (wat half transparant met een lichte schitter is) en schitterende kleuren zoals zilver.

Al deze pennen van Viva kan je bij mij kopen voor € 3,80 per stuk.

    

Volle kleuren

Van de gewone gekleurde pennen heb ik geel, groen en blauw. Dewelke allemaal naar mijn mening nogal donker overkomen. Verder zijn gekleurde parels natuurlijk niet zo veelzijdig. Ik zou deze dan ook enkel aanraden als je een groot project hebt in één specifieke kleur.

Magic

De Perlen pen magic/transparant Lila/Violet is een semi-doorzichtige parel met (in dit geval) een rozige glans eraan. Hierdoor ga je dus een ander effect krijgen bij elke soort en/of kleur papier.

 

Zilver en Glitter

De zilveren pen heeft een hele fijne glitter. Deze geeft een prachtig effect en is door zijn neutrale kleur heel erg veelzijdig.

De glitterpen zelf heeft de grove glitters zoals je ze ook in strooibusjes of glitterlijm kan vinden. Naar mijn mening zijn de glitters zelf wat grof om in een pareltje te stoppen. Ook haal je weinig echte glitters uit het effect.

Waco Pearl Maker Chrystal

Waco heeft ook een heel uitgebreid gamma aan kleuren ter beschikking. Ik heb de kristallen versie uitgetest. Deze heeft een lichtpaarse schijn op zijn witte "vulling". Dit is een mooie neutrale kleur om elegante kaarten te decoreren.

Ranger Liquid Pearls - White Opal

 

Deze parels van Ranger zijn er in verschillende kleuren. Doordat dit flesje een zeer kleine spuitmond heeft kan je hier ook hele kleine stippeltjes mee maken.

Tips

  • Je kan dit soort parels ook aanbrengen op een leeg etiketten- of stickervel en ze met een permanente marker een andere kleur geven. Uiteraard gaan ze dan niet meer uit zichzelf kleven.
  • Door zijn reliëf kan je met deze parelpennen ook kaarten maken in braille. (Moest iemand die braille kan lezen (voelen) dit met mij willen uittesten, laat me dan iets weten.)