Skip to content Skip to navigation

Klevende elementen exact overbrengen

Er zijn heel wat snijmallen die mooie letters uitsnijden die je dan op je kaart kan kleven. Maar het is niet altijd vanzelfsprekend om die letters dan op de juiste plaats te kleven op je kaart, zodat je naam of wens mooi uitgelijnd is. Hier kan een transfer sheet bij helpen.

Een Peel-Off's Transfer Sheet (of Magic Tape) is een lichtjes klevend, transparant vel. Doordat het maar lichtjes kleeft, kan je er zonder scheuren papier op kleven en weer afhalen.

peel off transfer sheet

Ik snij graag letters uit met verschillende snijmallen. Het juist kleven van die letters op papier is dan weer niet zo vanzelfsprekend. Dat is waar deze transfer sheet het weer wat gemakkelijker maakt.

Plaast eerst je letters op bijvoorbeeld je snijmat en schik ze zoals je ze wil hebben. Hierbij helpt het ruitjespatroon op een snijmat wel. Als je met stickers werkt, of met uitgesneden vormen die je al van lijm hebt voorzien, gebruik dan een leeg stickervel of een non-stick craft sheet.

Leg vervolgens een lat op de letters om te voorkomen dat het statisch geladen transfer sheet je letters doet verschuiven. Druk daarna de letters wat aan en hef ze van je blad of snijmat.

 

Verplaats daarna (nadat je eventueel lijm hebt aangebracht) je letters naar je kaart. Doordat het vel transparant is, zie je goed waar je letters terecht zullen komen. Eens je plaatsing goed zit, druk je de letters zelf aan op je wenskaart en haal je het transfer sheet voorzichtig terug van je letters af.

 

Deze transfer sheets kan je bij mij kopen voor € 1,10 per stuk.